Nieuwjaarsconcert

Crescendo neemt nieuwjaarsduik in Villa Flora

Op muzikale wijze nemen de leden van Muziekvereniging Crescendo zondag 10 januari een Nieuwjaarsduik in Villa Flora, Hoofdstraat 55. Iedereen die ook zin heeft in een frisse duik in het nieuwe jaar, maar geen behoefte heeft aan een nat pak is welkom om te komen luisteren. De zaal is open vanaf 11.30 uur, het concert start om 12.00 uur.

Dit jaar geeft Crescendo het traditionele nieuwjaarsconcert een thema mee: water. Een thema waar veel muziek over gemaakt is. Dirigent Dirkjan de Boer start met de Marinemars Ankers los. Eenmaal op volle zee worden werken gespeeld van onder andere, James Horner, James Searingen en Jacob de Haan. Het gevoelige My heart will go on uit de film Titanic is te horen waarin de verschillende instrumentgroepen soleren. Samen met de slagwerkgroep wordt Pirates of the caribbean neergezet. Extra aandacht voor het melodische slagwerk is hier op zijn plaats.

Zoals voorgaande jaren wisselen de harmonie en de slagwerkers elkaar af. De slagwerkgroep heeft ervoor gekozen om meer vaste grond onder de voeten te hebben en gaat bij Afrika aan wal. Zij laten Oye coma va Afrika horen in een arrangement van Rob Balfoord. Louis de Blieck, instructeur van deze fanatieke groep muzikanten heeft zelf een arrangement gemaakt van het nummer Somebody that I used to know. Het geheel wordt gezamenlijk afgesloten met de vrolijke St. Louis Blues March.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s