Crescendo speelt lichte muziek

In Villa Flora, Hoofdstraat 55 is zondag 15 januari het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Crescendo bij te wonen. Er zijn zowel van de slagwerkgroep, als de harmonie muziekstukken te horen. Ook brengen zij gezamenlijk enkele stukken voor het voetlicht. Entree is vrij, het optreden begint om 12.00 uur.

Ondanks de negatieve berichten in de media van onlangs timmert de muziekvereniging nog steeds aan de weg. Dat het ledental de laatste jaren sterk teruggelopen is, is de waarheid, maar het belet de vereniging niet om oog op de toekomst te houden. Dat er ook met minder muzikanten mooie muziek gemaakt kan worden is het horen tijdens dit concert.

Harmonie

De leden van de harmonie hebben hard gewerkt aan een prettig in het gehoor liggend repertoire. De muziek is toegankelijk voor jong en oud en is een mooie mix tussen lichte muziek en meer traditioneel werk van onder andere Jacob de Haan. De keuze is onder andere gevallen op enkele luisterliedjes van bekende singer- songwriters. Alle nummers hebben met elkaar gemeen dat ze van Nederlandse bodem zijn, al dan niet gecomponeerd of gearrangeerd. Zoals voorgaande jaren is de leiding in handen van dirigent Dirkjan de Boer.

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep doorspekt het geheel met hun eigen repertoire. Bijzonder aan deze afdeling van Crescendo is dat alle slagwerkers all-round zijn opgeleid door dirigent Louis de Blieck. Men concentreert zich niet alleen op één instrument, maar weet ook de verschillende melodische percussie te bespelen. Tijdens het nieuwjaarsconcert spelen zij onder andere Besame Mucho, Newsflash, Tequila en het spectaculaire A Conzinha de festa Bradileira van Charles van Zanten.

Wie na het beluisteren van het nieuwjaarsconcert enthousiast is geworden en ook weer muziek wil maken, is van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken of meespelen. Dit kan tijdens een van de repetitieavonden in verenigingsgebouw De Drempel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s